Pas på med elektrisk overspænding - Få fat i en professionel og autoriseret elektriker

4 almindelige problemer med el hos boligejere

Når det kommer til brugen af elektriske apparater, er sikkerhed noget, du skal have in mente. Flimrende lys, høje regninger og beskadigede apparater kan alle være et tegn på elektriske problemer, der skal tages seriøst.

Identificer problemer fra listen nedenfor samt den mest hensigtsmæssige løsning.

  1. Hyppige problemer med overspænding (sikringer der sprænger)

Elektrisk overspænding kan være forårsaget af alt fra lynnedslag, skader på elledninger, defekte apparater og dårlig kvalitet på ledninger i din lejlighed eller i dit hus.

Hvis du tit oplever elektrisk overspænding, er synderen sandsynligvis en elektrisk enhed tilsluttet hjemmet, nettet eller at din bolig består af gammelt el. Til at starte med kan du prøve at fjerne billige enheder fra stikkontakten for at se, om dette forhindrer fremtiden overspænding. Hvis det ikke virker, kan det være tid til at konsultere en professionel autoriseret elektriker.

  1. Lyddæmpere og kontakter justerer ikke lyset korrekt

Lysdæmperkontakter, der ikke justerer lyset korrekt, kan ofte tilskrives sjusket håndværk eller mindre gode produkter.

Hvis du lige er flyttet ind i et nyt hus og finder kontakter, der ikke synes at aktivere noget som helst, kan dette være et tegn på, at afbryderne er blevet erstattet og inventar fjernet. Det kan også være en fejl i stikkontakten eller i ledningerne. Rådfør dig med en elektriker, hvis du oplever problemer med kontakter i dit hus.

  1. Elektriske stød

Et elektrisk stød er en ubehagelig oplevelse, selvom disse stød normalt er temmelig milde. De minder os om, at elektricitet faktisk kan være farligt.

Der opstår typisk elektrisk stød, når du tænder eller slukker for en enhed. Problemet kan være selve apparatet, men det kan også skyldes et problem i ledningerne. Du kan teste dette ved at tilslutte en anden enhed og se, om resultaterne er reproducerbare, men så du risikerer endnu et elektrisk stød. I de fleste tilfælde af stød kan det være bedre at tale med en elektriker.

  1. Pærer brænder ofte ud og skal derfor skiftes

Der er en række grunde til, at dit lys kan brænde ud, for eksempel dårlig ledningsføring på kredsløbet eller en lyddæmper med for meget samlet effekt på en switch.

At finde en årsag på lige præcist dette problem kan være en vanskelig sag for ikke-professionelle. Hvis du skifter alt for mange elpærer ud i løbet af en kort periode, så kan det være pengene værd at kontakte en elektriker, som kan hjælpe med at identificere den egentlige årsag.