Derfor er kosten og træningen vigtig

Hvorfor er træning vigtigt?

Der er mange gode grunde til hvorfor man skal træne, en af hovedårsagerne er opbyggelse og vedligeholdelse af muskelmasse og knoglemasse. Jo ældre man bliver jo større nedgang vil man se i muskelmasse og knoglemasse, men er man aktiv kan man vedligeholde dette og eventuel også opbygge dette, selvom man er ældre.

Mange tror kun det er unge der skal træne, men der er mange gode egenskaber ved at træne, selvom man er gammel.

Man sover bedre, kroppen fungerer bedre og man har mere overskud generelt. Dette er uanset ens alder. Så vil du gerne gøre noget godt for dig selv, og sørge for at din krop holder bedre, så bør du træne minimum 3 gange i ugen styrketræning. Der er mange muligheder for at træne kroppen, du kan bruge håndvægte, kettlebell, vægtstænger og meget andet træningsudstyr. Der er så mange muligheder, du kan også svømme, løbe, cykle og dyrke sport generelt. Gåture, vandreture og meget, meget mere.

Det er den bedste investering du kan lave for dig selv, det er at investere i kroppen. Massage og andre behandlinger er også godt for kroppen, og er med til at sørge for du får færre skader, skavanker og lignede.

Hvad med kosten, er den vigtig?

Ja den er også meget vigtig, mange tror resultaterne bliver skabt i træningscenteret, men har din krop ikke næring og energi, så kan du ikke udvikle sig på samme måde som hvis den havde det. Hvis man gerne vil tabe sig skal man være i kalorieunderskud, og det sker ved at spise mindre eller lave mere. Vil man gerne tage på, så skal man være i overskud, og så skal man spise mere end man forbrænder. Det er bare matematik.

Så er der selvfølgelig nogle tilfælde hvor nogle har sygdomme og andet der kan påvirke ens forbrænding, men i bund og grund bliver man ikke tyk eller tynd af en burger eller en salat. Det handler om en livsstil, og det handler om at være konsistent, så man kigger på en længere periode, end bare en uge eller et par dage. De her korte kure og hurtigt vægttab er bare ikke holdbart i længden, for det er ikke noget man kan leve efter i en lang periode, men kun en kort periode. I forhold til kosten handler det derfor om at finde en måde hvorpå du kan leve efter det, uden at føle du mangler noget. For det skal være noget du kan leve efter i lang tid, og ikke bare kort tid. for kan du kun gøre det i kort tid, så er det ikke holdbart.