Registrere dit varemærke i firmaet - Sådan gør du

Hvorfor registrere sit varemærke?

Når du har en virksomhed med succes, er det nødvendigt at se på hvad det er der har givet dig succes og holde fokus på hvad dit varemærke er. Men hvorfor al den snak om at skulle registrere sit varemærke?

Din varemærkeregistrering sikrer dig og din virksomheds brand

Varemærkeregistrering er ikke nødvendigvis noget du som virksomhedsejer har skænket en tanke og det er ganske normalt, for der er mange der ikke tænker over at beskytte det, som der faktisk er skyld i succesen. Oftest handler det om at når man har hjulene der kører rundt på turbo og kan mærke at der er flow i succes, så er det sjældent de mulige bagsider der får opmærksomheden, før at lynet for alvor slår ned.

Vi har ofte hørt om at der er en supermarkedskæde, der har solgt noget nonfood, som så har fået en sag på nakken over at ligne noget der i forvejen har været varemærkeregistreret på forhånd. Det er nemlig din måde som virksomhedsejer, hvorpå at du kan sikre dig at der ikke er nogen der kan kopiere dine idéer og derefter sælge dem meget billigere så de får dine kunder i stedet.

Med en varemærkeregistrering kan andre ikke kopiere dine registrerede idéer

Når du har fundet frem til hvad der kan give din virksomhed succes, er det derfor vigtigt at du selv sørger for at sikre dig og din virksomhed mod at blive kopieret, for det kan for nogle have så alvorlige konsekvenser at der må findes på nye idéer igen, for at kunne komme udenom.

Det er derfor ikke nogen særlig smart idé at vælge at vente med varemærkeregistrering. Mange aner ikke at det overhovedet er noget man kan, men når du nu kender til vigtigheden i at få det gjort, vil det på ingen måde være at anbefale at du ikke får det gjort. De penge du skal bruge på at få en varemærkeregistrering nu og her kan hurtigt være tjent hjem igen.

Virksomheder i alle brancher kan have gavn af en varemærkeregistrering

Det er ikke kun indenfor design at det giver mening at varemærkeregistrere. Også andre brancher vil kunne finde fordele ved at få registreret deres varemærke rettidigt, for det handler ikke kun om udseende på et produkt, men også mange andre ting som f.eks. logo, lyd, smag mv. kan have en betydning for dit brand.

Hvis du nu er der, hvor du kan se alle fordelene ved at få en varemærkeregistrering, så er det bedste du kan gøre at finde en erfaren advokat, der kender til denne type arbejdsopgaver. Her får du nemlig ikke bare hjælp til at udarbejde din ansøgning, men der er hjælp hele vejen igennem fra start til slut.

Noget som advokaten bl.a. også kan tilbyde dig er, at du kan få forundersøgelse af det marked og andre lignende varemærkeregistreringer klaret. Det vil betyde at du med sikkerhed ikke ramler ind i noget, som allerede er registreret af andre.