Sådan fjerner du algerne på din terrasse

Sådan fjerner du algerne på din terrasse

Den første impuls til at fjerne alger på ens terrasse, er at købe eller leje en højtryksspuler, der kan spule det hele væk. Her kan du læse mere om, hvordan du egentligt skal fjerne algerne, og få et meget pænere resultat, der kan holde i lang tid fremover. 

Kan jeg gøre det selv? 

Det de fleste tænker på når det kommer til at fjerne alger på terrassen, er om man kan gøre det selv. Det kan man i princippet godt, men resultatet bliver både pænere og bliver til ved hjælp af meget skånsommere metoder, hvis man kontakter en professionel der kan udføre algerens på din terrasse. Hvis man vælger at gøre det selv, med for eksempel en højtryksspuler på fliser, kan man risikere, at fliserne bliver porøse. Der er også stor sansynlighed, for at algerne kommer tilbage igen.  

Professionel algerenskan ikke klares uden kemikalier, men der er stor forskel på, de kemikalier man bruger selv, og de professionelle kemikalier der bliver brugt, når man får fagpersoner til at udføre algerensHvis man kommer til at bruge forkert og for stærk kemi, kan det gøre skade på afløb, fliser samt miljø og dyreliv, og ikke mindst dig selv. Derfor er det en god ide at kontakte en professionel, der skånsomt kan fjerne alger, med erfaring og de helt rigtige kemikalier.  

Alger kan nemlig være ret plagsomt i det danske klima. Her i Danmark har vi det perfekte klima for alger, siden her er lidt fugtigt næsten hele året. Det som er problemet med alger, er at det ikke bare ser snavset ud, det kan også være ret farligt. Specielt når det er vådt udenfor, kan algerne blive meget glatte. Da risikerer man at nogen glider og falder. Det er altså ikke kun for æstetikkens skyld, at du burde fjerne de glatte alger fra din terrasse, men også for at sørge for, at der ikke sker nogle ulykker.  

En mere klimavenlig behandling  

Det er heller ikke særlig godt for klimaet, at bruge for stærke kemikalier for at fjerne alger. Man kan gøre stor skade på miljøet, ved at rense med for stærke og forkerte midler. En god, professionel algerens, har klimavenligheden i fokus, og sørger for at rense så effektivt som muligt, på den mest skånsomme måde. Det kræver ekspertise og erfaring, for at kunne udføre dette korrekt, og det er også derfor, du måske ikke skal udføre algerens på egen hånd.  

Det er ikke kun terrasser der kan algebehandles, man kan også algebehandle tage, køretøjer, skilte, facader og meget mere. Hvis man skal få lavet en algebehandling, kan det være en god ide også at købe imprægnering med, så man sikrer at resultatet holder sig pænere i meget længere tid. Man kan forsøge selv at få bugt med algerne, men for et langvarigt, pænt og skånsomt resultat, er det meget bedre, at få en professionel til det.